fbpx

Díjfizetés és számlázás

Díjfizetés és számlázás

A weboldalunkon feltüntetett szállítási díjak csomagonként, az opcionális szolgáltatások díjai megbízásonként értendők, bruttó díjak, melyek tartalmazzák az ÁFA-t.

A szállítási díjon felül, kivéve az opcionálisan igényelhető kiegészítő szolgáltatásokat (pl. csomagbiztosítás, expressz kézbesítés, utánvétkezelés, stb.), egyéb költséget nem számítunk fel.

 

Díjszámítás

A díjszámítás DPD (belföldi és nemzetközi közúti szállítás esetén) és GLS partnerek esetén a csomag mért, nettó súlyán alapszik. A TNT partner esetén, továbbá DPD partner légi expressz szállítása esetén a díjszámítás a csomag mért, nettó súlyán és térfogatsúlyán alapszik, azzal a megkötéssel, hogy minden esetben a nagyobb súly kerül felszámításra.

 

Díjfizetési módok, számlázás

A szállítási megbízás visszaigazolását követően a választott fizetési mód szerint Díjbekérő kerül kiállításra, melyet elektronikus úton a Számlázz.hu rendszerén küldünk ki a Megrendelő részére.
A választott fizetési módtól függetlenül a szolgáltatás díja előre fizetendő, a fizetési határidő a csomagfelvételt megelőző munkanap.

 

A szolgáltatások díjának megfizetése az alábbi módokon lehetséges azzal, hogy bérmentesítő gép alkalmazására nincs lehetőség:

  • utánvétes fizetés (kizárólag Magyarország területén, opcionális)
  • egy kattintásos fizetés (OTP SimplePay)
  • banki átutalás

Utánvétes fizetés: Az utánvétes fizetés esetén a szállítási díjon felül az utánvétkezelés szolgáltatás díja is felszámításra kerül. A beszedett utánvétérték a sikeres kézbesítéstől számított 8 munkanapon belül kerül átutalásra a Megrendelő bankszámlaszámára vagy a Megrendelő által megadott más személy rendelkezése alatt álló bankszámlaszámára (a számla tulajdonosának egyidejű megnevezése a megrendeléskor kötelező). (További információt az utánvétkezelés szolgáltatásról IDE kattintva olvashat.)

Egy kattintásos fizetés: A Szolgáltató által elektronikus úton megküldött számla (vagy díjbekérő) kiegyenlíthető online az OTP SimplePay rendszerén keresztül is. A Szolgáltató nem menti el a kártya adatait, ahhoz csak a fizetési szolgáltató (OTP SimplePay) rendelkezik hozzáféréssel.

Banki átutalás: E fizetési mód esetében a Megrendelő a megrendelés leadása után a Szolgáltató munkatársai által elkészített megrendelési igazolással együtt elektronikus postafiókjába kapja meg elektronikusan a számláját, vagy díjbekérőjét. (A postai megküldésre csak abban az esetben van lehetőség, ha az elektronikus megküldés helyett a Megrendelő a postai kézbesítést választotta.) A számlán a jobb felső sarokban feltüntetjük a banki adatokat. A Megrendelő banki felületén fizetve, az utalásról szóló igazolást átküldve tudja igazolni a fizetés teljesítését. Ügyfelek tudomásul veszik, hogy kizárólag ezt követően küldi meg a Szolgáltató a megküldeni vállalt fuvarokmányokat és csak ezek után érkezik a futár a Megrendelő által megadott címre.

 

Díjbekérő alapján történő fizetés esetén a csomagszállítási számla és annak melléklete a csomagfelvételt követően és a mérlegelt súly ismeretében kerül kiállításra és elektronikus úton megküldésre.

Amennyiben a küldemény szállítópartnerünk által mért mérete és súlya nagyobb a megrendeléskor megadottaknál és a küldemény magasabb díjkategóriába sorolódik, úgy díjkülönbözeti számla kerül kiállításra.
Amennyiben a küldemény szállítópartnerünk által mért mérete és súlya kisebb a megrendeléskor megadottaknál és a küldemény alacsonyabb díjkategóriába sorolódik, úgy helyesbítő számla kerül kiállításra.

Számlamelléklet segédlet IDE kattintva tölthető le.

 

További kérdés esetén keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat és kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseire.


Ügyfélszolgálat

Nyitvatartási idő:
Hétfő-Péntek: 09:00-17:00
Szombat-Vasárnap: zárva

Telefon: +3670 3587541
E-mail: info@kuldonc.hu
Facebook: https://www.facebook.com/kuldonc.hu


díjfizetés


Háztól-házig csomagküldés a legjobb futárszolgálatokkal!
GLSDPDTNT

 


Küldönc.hu
Miért érdemes a Küldönc.hu szállítási szolgáltatásait választania? Csomagját háztól-házig szállíttatjuk belföldön és külföldön egyaránt. A belföldi küldeményeket partnereink (GLS, DPD, TNT) már a felvételt követő munkanapon kézbesítik. Nemzetközi csomagoknál is rövid szállítási időkkel dolgozunk. A csomagszállítás területtől és távolságtól független. Küldeményét Magyarországon minden munkanapon feladhatja, így elkerülheti a fölösleges postai sorban állást, cipekedést, amivel időt és pénzt spórolunk meg Önnek. Weboldalunkon gyorsan és egyszerűen kiszámolhatja szállítási díját és leadhatja futárrendelését. Kalkuláljon árat most és rendeljen futárt kényelmesen az otthonába vagy munkahelyére!


Október 23-i zárva tartás

Ügyfélszolgálatunk október 23-án (szerdán) zárva tart. A csomagfelvétel és csomagkiszállítás szünetel.